Toimittajille

 

Mistä saan käyttäjätunnuksen Hanki-palveluun?

Saadaksesi käyttäjätunnuksen Hanki-palveluun, sinun tulee rekisteröityä. Voit rekisteröidä yrityksesi ja saat käyttäjätunnuksen Hanki-palvelussa . Palvelusta löydät myös rekisteröitymiseen liittyvät tarkemmat ohjeistukset klikkaamalla Ohjeet ja käyttövinkit  -linkkiä.

Mikäli olet jo rekisteröitynyt Tarjouspalvelu.fi:hin, samat käyttäjätunnukset toimivat myös Hanki-palvelussa.

Salasana unohtunut?

Minulla on jo käyttäjätunnus Tarjouspalvelu.fi:hin. Voinko käyttää sitä myös Hanki-palvelussa?

Kyllä voit. Hanki-palvelu on osa Cloudian kokonaisuutta ja sama tunnus käy molempiin palveluihin.

Mistä löydän tarjouspyynnöt?

Löydät Hanki-palvelua käyttävien valtion organisaatioiden julkaisemat tarjouspyynnöt yhdestä paikasta. Voit lajitella tarjouspyyntöjä esimerkiksi hankintayksikön tai tarjousten määräajan perusteella. 

Julkaistut tarjouspyynnöt  löydät tästä linkistä.

Valtion hankinnat

Valtiovarainministeriö ohjaa valtionhallinnon hankintoja muun muassa valtion hankintastrategian kautta, päättämällä keskitetyistä yhteishankinnoista, kehittämällä hankintatapoja ja vastaamalla yleisistä hankintojen sopimusehdoista.Tutustu laajemmin valtion hankintoihin .

Julkiset hankinnat

Tutustu julkisten hankintojen kilpailuttamiseen .

 

 


Hankintayksiköille

ESPD eli yhteinen eurooppalainen hankinta-asiakirja

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset välilehti korvautui yhteisen eurooppalaisen hankinta-asiakirjan (ESPD) kysymyksillä. ESPD muodostuu kolmen tyyppisistä kysymyksistä: pakollisista poissulkemista koskevista kysymyksistä, kysymyksistä, joita hankintayksikkö voi käyttää harkintansa mukaan tarjoajien poissulkemiseen sekä tarjoajan valintaperusteita koskevista kysymyksistä. Hankintayksikkö valitsee Hanki-palvelussa haluamansa vapaaehtoiset poissulkemisperusteet ja määrittää valintaperusteet. Tarjoaja vastaa näihin kysymyksiin.

Hansel on laatinut Hanki-palveluun ESPD-lomakkeet tavara- ja palveluhankinnoille sekä rakennusurakoille. Kaikki Cloudian  tarjoamaa palvelua käyttävät hankintayksiköt voivat käyttää näitä lomakkeita. Nämä ESPD-lomakkeet ovat käytössä väliaikaisesti kunnes Hanki-palveluun rakenteilla oleva ESPD-toiminnallisuus valmistuu.

Löydät ESPD-mallilomakkeet Hanki-palvelun jaetut mallipohjat -kansiosta.

Tarjouspyynnön testaaminen ennen julkaisua

Hankintayksikön kannattaa testata tarjouspyynnön toimivuus ennen sen julkaisemista. Alla muutamia vinkkejä tarjouspyynnön tekemiseen ja testaamiseen:

  • Tee tarjouspyyntö testiympäristössä (sandbox).

  • Kun tarjouspyyntö on valmis, julkaise / lähetä se sähköpostiosoitteisiin. Älä julkaise testattavaksi tarkoitettua tarjouspyyntöä Tarjouspalvelussa. Jos julkaiset tarjouspyyntösi Tarjouspalvelussa, myös muut järjestelmää käyttävät hankintayksiköt näkevät sen.

  • Jätä testitarjouspyyntöösi kuvitteellisia tarjouksia. Kokeile myös että automaattinen arviointi ja pistelaskenta toimii haluamallasi tavalla.

  • Kun olet testannut tarjouspyynnön, siirrä se tuotantoympäristöön. Siirrä tarjouspyyntö tuotantoympäristöön avaamalla tarjouspyyntö testiympäristässä ja valitsemalla "kopioi tarjouspyyntö tuotantoympäristöön".

  • Kirjaudu tuotantoympäristöön ja julkaise tarjouspyyntö. Viimeisellä sivulla Tarjouspalvelu on valmiiksi valittu. Valitse nyt myös Hilma.

Valtion hankintojen digitalisointi

Käy tutustumassa valtion hankintojen digitalisoinnin tavoitteisiin